Политика за защита на личните данни



 

Политика за поверителност и защита на лични данни


 

Обща информация

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

Интернет порталът Flipcase.bg на Галисена ЕООД (наричан по-долу с общото название „уебсайт“) се поддържа от Галисена ЕООД, ЕИК: BG200226396 със седалище гр. Добрич, ул. Ал. Стамболийки 3 вх.А ап.9 (наричано по-долу „Галисена ЕООД или „ние“).  За целите на законодателството в областта на защитата на данните, ние сме регистриран администратор при обработването на Вашите лични данни по смисъла и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД). Отдаваме голямо значение на безопасността на личните Ви данни.Ние стриктно спазваме разпоредбите на Общия регламент относно защитата на данните (Регламент 2016/679) на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година, относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и съответните вътрешни законови и подзаконови актове и всики указания на Комисията за защита на личните данни в процеса на събиране, обработка и използване на данните.

С приемането на настоящата Декларация за защита на личните данни, предоставяте своето свободно съгласие на “Галисена ЕООД да събира, обработва и използва, и съхранява данни, като съблюдава законовата регламентация за защита на данните, с цел сключване и изпълнението на договора за покупко-продажба на стоки и посочените по-долу условия. Можете да оттеглите съгласието си за ползване на личните Ви данни по всяко време и това ще влезе в сила от съответния момент нататък. Можете да възразите пред дружеството срещу обработването на личните Ви данни, при наличие на законово основание за това.

Събиране, обработка и използване на лични данни

Лични данни са всички онези данни, които могат да бъдат свързани с определено лице или лице, което може да бъде идентифицирано. Към тях спадат например вашите имена, телефонен номер, пощенски или имейл адрес.

Използването на уебсайта ни не е възможно без предоставяне на някои лични данни.

С цел изпълнение на Вашата поръчка съхраняваме и обработваме следната информация:

  • собственото и фамилното Ви име

  • адрес за доставка

  • имейл

  • номера на мобилния Ви телефон

  • IP адрес в случай, че вашата поръчка е направена през сайта ( не се събира при поръчка направена по телефона)

  • данни, небходими за фактуриране на закупената от Вас стока – ЕИК, ДДС номер, МОЛ, седалище на фирмата

Данните, необходими за изпълнението на договора за покупко-продажба на стоки, се предоставят само в необходимия обхват на други трети страни (напр. спедитори, куриерски фирми, доставчици на ИТ услуги, платежни услуги и обслужване на клиенти) в рамките на регистрацията и за извършване на продажбата на стока. Нашите доставчици на услуги имат право да използват предоставените им данни единствено за изпълнение на своите задължения, но не и за каквито и да било други цели.

Доставчици на платежни услуги

Нашият уебсайт Ви дава възможност да правите покупка на стоки. За тази цел предоставяме данните Ви на някои от следните трети страни:

  • Плащания с наложен платеж се обработват от Спиди АД с ЕИК 131371780 и адрес София 1138, ул. “Самоковско шосе” №2Л, Търговски център БОИЛА

  • Плащания с наложен платеж се обработват от „Еконт Експрес“ ООД с ЕИК 117047646 и адрес Русе 7000, бул. “Славянска” №16.

  • Плащанията по банка се обработват от ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА“ АД, ЕИК 000694959, гр.София, район Възраждане, ул.”Света София” № 5.


 

Вход за потребители/клиентски профил

Имате възможност да си създадете клиентски профил при нас.

В защитената с парола част на клиентския профил можете да преглеждате информацията за направените от Вас поръчки.

Полетата, маркирани като задължителни (*), съдържат лични данни и се използват единствено за поддържането и функционирането на потребителския профил.

Тези данни се използват, както за спедирането на Вашата поръчка, така и за автоматично попълване на информацията при повторни такива.

В случай че сте дали съгласието си, данните Ви се запазват в устройството чрез т.н. постоянни „бисквитки“. С тяхна помощ няма да се изисква повторна регистрация при последващи посещения на уебсайта. Няма да имате достъп до тази функция, ако от настройките на браузъра Ви сте деактивирали съхраняването на такива „бисквитки“.

Можете по всяко време да се свържете с наш търговец и да заявите актуализация или изтриване на личния Ви клиентски профил, а с това ще бъдат изтрити и свързаните с него лични данни.

Незасегнати от изтриването остават онези лични данни, които се съхраняват съгласно законовите срокове и са необходими за изпълнението на договора.

Сигурност на данните

Запазваме безопасността на личните данни на потребителите на нашия уебсайт и свързаните с него системи, като използваме различни технически и организационни мерки. За да гарантираме безопасното пренасяне на личните данни, използваме протокола за криптиране SSL 3.0 (като основен метод на криптиране се използва RSA-2048 за инфраструктурата на публичния ключ). Този метод се прилага успешно в цялата световна мрежа. По този начин се криптират всички лични данни (имена, адреси, данни за плащането и т.н.) и се пренасят безопасно в интернет. По символа (заключен катинар) в долната лента на браузъра си ще разпознаете, че се намирате в защитена зона.

Бисквитки“

Бисквитките са малки текстови файлове, за временно съхранение на информация относно действия на потребителя, негови предпочитания или друга активност при посещаването на даден уебсайт. Те се запазват на използвания от потребителя компютър или мобилно устройство за определен период от време в зависимост от вида си. Сайтът използва един или няколко от следните видове бисквитки в зависимост от тяхната степен на необходимост:

Системно необходими бисквитки

Това са бисквитки, без които функционирането на сайта е невъзможно или се поставя под висок риск. Тук спадат бисквитки за навигиране в уебсайта, запазване на попълнената информация при преминаване между различните стъпки, както и при вход или регистрация. Системно необходими са, също така бисквитките, осигуряващи контрол върху сигурността на връзката и защитата от нежелани външни намеси. Този тип бисквитки, често се определят като временни или сесийни, тъй като се съхраняват временно и изчезват след затварянето на сесията на браузъра.

Бисквитки за функционалност

Тази категория бисквитки служи за улесняване на потребителя при използване на уебсайта и съобразяване с индивидуални предпочитания на потребителя. Бисквитките за функционалност включват бисквитки за разпознаване на устройство, запазване на предпочитания относно език и размер на шрифта и други. Този тип бисквитки, могат да се съхраняват по-дълго време на устройството, те могат да бъдат използвани при повече от една сесия на браузъра и се наричат постоянни.

Бисквитки на трети страни, за ефективност, анализи и реклама

Бисквитките за анализ служат за събирането на статистическа информация, въз основа на която могат да се направят общи заключения и препоръки за ефективността на сайта с оглед целите на потребителите, както и с оглед на маркетингови и рекламни цели. Такива статистики включват брой потребители на страница, най-посещавани страници, източници на посещението, време, прекарано на страницата, възникнали грешки и други. Тези бисквитки позволяват да се събира анонимна информация за 8 начина, по който потребителите навигират в уебсайта и затрудненията, които могат да изпитват. За по-добра прецизност, сайтът използва утвърдените аналитичните инструменти на Google Analytics.

Деактивиране на бисквитки

Като потребител имате възможност да контролирате използваните бисквитки, да изтривате запазените на Вашето устройство бисквитки, и да деактивирате употребата на бисквитки занапред. Подробни инструкции за различните браузъри и операционни системи можете да откриете на адрес http://www.aboutcookies.org/. Имайте предвид, че блокирането на бисквитки ще се отрази на начина, по който работи уебсайтът, като може да доведе до нарушено функциониране на сайта. Отказът Ви от използване на „бисквитки“ може да Ви попречи да използвате услугите ни, предлагани чрез Интернет.

Колко време пазим Вашите лични данни?

По правило, ние съхраняваме Вашите лични данни докато имате акаунт в Flipcase.bg. Вие може да изтриете вашият акаунт по всяко време. Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или да закрием акаунта Ви и ние ще отговорим на това искане като запазим определена информация, дори и след закриване на акаунта, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.


 

Право на информация

Съгласно закона за защита на личните данни имате право на безплатна информация относно това какви Ваши данни се съхраняват, както и право на коригиране, изтриване или блокиране на данните. Моля за тази цел или за допълнителна информация и предявяване на правото си за обжалване да се обръщате към: “Галисена ЕООД, ЕИК: BG200226396 със седалище гр. Добрич, ул. Ал. Стамболийки 3 вх.А ап.9  или на email office@flipcase.bg


 

Право на възражение

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Галисена  ЕООД, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.


 

Ретаргетиране

С цел оптимизиране на предложенията си в мрежата, както и за продуктови препоръки, използваме технологията на Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ; „Google“) за създаване на потребителски профили под псевдоним за маркетингови цели и проследяване на онлайн поведението на посетителите на сайта ни. За тази цел могат да бъдат използвани „бисквитки“, които дават възможност за разпознаване на интрнет браузър при повторно посещение. Съхраняваната информация за поведението онлайн се анализира с помощта на алгоритъм, така че впоследствие въз основа на интересите да бъдат показвани целеви препоръки за продукти под формата на рекламни банери или обяви на уебсайтовете на трети страни. Потребителските профили под псевдоним не са свързани със съответния потребител чрез личните му данни без неговото специално и изрично съгласие. Можете да се откажете по всяко време от създаването на потребителски профили под псевдоним за целите на показването на реклами въз основа на интересите ви, като посетите страницатаhttps://www.google.de/settings/ads. Допълнителна информация за рекламите въз основа на интересите ви  можете да намерите на адрес http://www.google.com/policies/technologies/ads/.



Уеб анализ

Този уебсайт използва Google Анализ, услуга за анализ на рекламите, предоставяна от Google Inc. („Google“). Google Анализ използва т.н. „бисквитки“ – текстови файлове, които се съхраняват в компютъра Ви и дават възможност за анализиране на използването на уебсайта. Проследяващите кодове на Google за този уебсайт използват функцията „_anonymizeIp()“. По този начин IP адресът се обработва в страните членки на ЕС или в другите държави от Европейското икономическо пространство само в съкратен вариант, за да се изключи възможността за директно свързване с конкретна личност. Само по изключение пълният вариант на IP адрес може да бъде изпратен до сървър на Google в САЩ, като се съкращава там. При възлагане от страна на лицето, управляващо този уебсайт, Google ще използва тази информация, за да оцени използването на уебсайта от Ваша страна и да изготви отчет за рекламната дейност с цел предоставянето на по-нататъшни услуги, свързани с използването на уебсайта и на интернет като цяло. Изпратеният от браузъра Ви IP адрес в рамките на Google Анализ няма да бъде свързван с други данни от Google. Можете да деактивирате съхраняването на „бисквитки“ с помощта на съответната настройка на браузъра си, но обръщаме внимание върху това, че в такъв случай няма да можете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им обхват. Можете също така да избегнете изпращането на данните, генерирани с помощта на „бисквитките“ и свързани с използването на уебсайта от ваша страна, (вкл. вашия IP адрес) към Google, както и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате следните приставки за браузъра: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=bg


 

Други разпоредби

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

1.    Наименование: Комисия за защита на личните данни

2.    Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

3.    Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

4.    Телефон:02 915 3 518

5.    Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg

6.    Уеб сайт: www.cpdp.bg


 

 









МЕНЮ
Начало
За нас
Актуално
Как да поръчам?
Общи условия
Политика за защита на личните данни
Контакти
ПРОМОЦИИ
Промоции
Нови продукти
Пакетни
Топ оферти
КОНТАКТИ
GSM: 0877 994 111
office@flipcase.bg


FacebookGoogle plus

2018, Всички права запазени.